Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Nieuws

Laatste nieuws omtrent afslanken en een gezonde levensstijl.

Column Sportymummy: Motivatie

October 13, 2013
Motivatie mo·ti·va·tie (v; meervoud: motivaties) 1beweegreden, drijfveer. Identificeren met afvalprogramma's De laatste tijd wordt je bijna doodgegooid met afvalprogramma's. Eerlijk is eerlijk, ik ben enorm fan van dit soort programma's en kijk er met veel plezier naar. Niet alleen vind ik het prachtig om te zien hoe mensen vanuit het niets ineens echte winnaars blijken te zijn en vol gaan voor hun doel: afvallen, maar daarnaast motiveert het me ook om zelf aan de slag te gaan. O wacht, dat is niet waar. Niet meer. Tot voor kort konden dit soort programma's me aansporen om zelf ook meteen te gaan sporten (na het programma dan) of om het lekkers dat ik op dat moment zat te eten meteen weg te gooien. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Het lijkt wel of ik er immuun voor word.

Obese: Lilian viel af van 171 naar 103,9 kilo!

October 9, 2013
Velen van jullie zijn de strijd aangegaan om de overtollige kilo's kwijt te raken. Voor een extra steuntje in de rug heb ik twee interviews afgenomen met Lilian en Amanda. Sommigen van jullie zullen ongetwijfeld weten over wie ik het heb. Deze doorzetters hebben meegedaan aan het RTL 4-programma Obese. Vandaag het interview met Lilian. Zij is in 300 dagen nog meer dan 60 kilo afgevallen. Als zij het kan, kunnen jullie het ook! Wij hebben ook een interview afgenomen met Amanda Meijer. Ben je ook benieuwd naar haar ontroerende verhaal? Lees dan ook: Obese: Interview met Amanda .

Column Afvallen met Anne: Obese: Interview met Amanda

October 6, 2013
Wellicht ben jij de strijd aangegaan om de overtollige kilo's kwijt te raken. Om je hierbij extra te motiveren hebben wij contact met iemand opgenomen die een groot voorbeeld voor jullie kan zijn: Amanda Meijer. Sommigen van jullie zullen ongetwijfeld weten wie deze vrouw is. Deze doorzetster heeft mee gedaan met het RTL 4-programma Obese en is in 300 dagen 60,2 kilo afgevallen! Zij wilde meewerken aan een interview en heeft nog een aantal goede tips voor jullie... Ben je ook benieuwd naar het interview met Lilian? Hou dan de nieuwspagina in de gaten. Binnenkort verschijnt ook haar verhaal.

Column Butterflies: De eeuwige bemoeienis

October 3, 2013
Sinds ik aan het afvallen ben lijken mensen geen rem meer te hebben op wat ze wel en niet kunnen zeggen. Waar het onderwerp ‘dik’ eerder werd vermeden in mijn bijzijn – de meeste mensen kunnen zich wel indenken dat dit gevoelig ligt onder dikke mensen - gaan mensen nu los. Want hè, ik doe er wat aan! Nu kunnen ze er wel wat over zeggen!

Slank recept: Pofaardappel met knoflooksaus en gerookte zalm

September 30, 2013
Vandaag een lekker snel en gezond recept. Dus voor de drukke vogels onder ons die willen afvallen, kan dit recept uitkomst bieden! Gekookte aardappelen zijn gezond en lekker, maar de kooktijd is best lang. Pofaardappelen die je klaar kunt stomen bieden dan uitkomst. Binnen 9 minuten zijn ze namelijk al klaar. Kies in plaats van een vette crème fraîche voor magere yoghurt en breng dit lekker op smaak met knoflook en bieslook. Lekker met een plak gerookte zalm er bovenop en verse, knapperige groenten. Dit slanke gerecht bevat slechts 443 calorieën en is geschikt bij het afvallen !

Discussie: Waarom is blijvend afvallen zo lastig?

September 26, 2013
Twee goede bekenden strijden met hun overgewicht . Af en toe hebben ze een ingeving. Met veel enthousiasme worden dan de volvette kazen vervangen door 20+kaas, snacks en snoep gaan de prullenmand in en er wordt een abonnement afgesloten op de sportschool. Deze inspanning werpt zijn vruchten af. De kilo's vliegen er vanaf. Maar al snel doen oude leefgewoonten weer hun intrede. Zakken chips worden weer in huis gehaald en de kilo's kruipen er weer aan. Afvallen op zich lijkt dus niet het grote probleem te zijn. Maar blijvend afvallen , dat lijkt lastig! Ik vroeg hen waarom:

Succesvol afvallen? Maak korte metten met je herfstdip

September 24, 2013
De dagen worden korter. Nog een paar weken en dan gaan we in het donker naar werk en komen we in het donker weer thuis. Echt iets om futloos van te worden. De lust naar sport en kokkerellen in de keuken neemt langzaamaan af. Dat is natuurlijk killing voor het afvallen dus geef er niet aan toe en werk die herfstdip de deur uit! Dit najaar wordt het anders als je werkt aan de volgende tips.

Slank recept: Kabeljauwfilet met kikkererwten

September 22, 2013
Vandaag een slank en supergezond gerecht met een pure smaak. Ook nog eens makkelijk en snel te bereiden. Wat wil je nog meer? In dit gerecht dienen de peulvruchten (kikkerwten) als zetmeelbron. Maar je kunt peulvruchten ook prima gebruiken als vleesvervanger of voor een keer als groente. Dit komt omdat deze handige vruchten rijk zijn aan veel voedingsstoffen: koolhydraten, eiwitten, vezels, lysine, tryptofaan, Vitamine B1 en B6 en de mineralen magnesium, ijzer, kalium, calcium en zink. Dit slanke gerecht bevat slechts 391 calorieën en is dus erg geschikt bij het afvallen .
Dit artikel is exclusief voor abonnees. Bestel een abonnement.

Stem op de grootste misleider van 2013

September 20, 2013
Gezond leven klinkt makkelijk, maar zo eenvoudig ligt dit nog niet. De voedingsindustrie verdient graag veel geld. Daardoor kunnen verpakkingen in de supermarkt misleidend overkomen. Neem bijvoorbeeld lightproducten. 'Light' mag op een verpakking staan als er 30% minder vet of suiker in een product verwerkt zit, vergeleken met het gewone product. Dit mag ook als er bijvoorbeeld 30% minder vet, maar 50% meer suiker in een product zit. Gelukkig zijn er instanties, zoals Foodwatch die vechten tegen dit soort misleidingen zodat de consument goede keuzes kan maken. Het is weer tijd voor de Foodwatch Gouden Windei verkiezing. Hierin mogen jullie je stem uitbrengen voor de grootste misleider van 2013! De 5 genomineerden zijn:

Column Anita: Afvalprogramma's op TV

September 18, 2013
Afgelopen maand is er bij SBS weer een afvalprogramma gestart. Natuurlijk mis ik daar niets van en kijk elke dag hoe de deelnemers zwoegen. Over het algemeen vind ik dat deze biggest losers als kleine kinderen worden behandeld. Er is een voorgeschreven programma waarbij ze elke dag hun calorieën moeten berekenen met voedingslijsten en elke dag heel veel bewegen. Als er iets niet goed gaat, dan worden de beelden zodanig gemonteerd dat het op de gezichten af te lezen is, wat de trainers ervan vinden. Niet goed gedaan en staan met hun armen over elkaar ernaar te kijken. Daar moet ik zelf wel om lachen. Wat een kinderachtige gedoe. Afvallen is meer dan alleen anders eten en meer bewegen toch? Kijkcijfers zijn niet onbelangrijk.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan